TILL SALU

Hagsätra – Ängssätra

Frövigatan 12, 2tr

Lägenhet
Pris: 2 150 000 kr
Högsta bud: 2 100 000 kr, se detaljerat..

Bud Budgivare Tidpunkt
2 100 000:- 1 2018-05-09 10:08
* = Annullerat bud

Månadsavgift: 4 094 kr
Storlek: 77 kvm
Antal rum: 3

Mäklare

Bengt Aresik
bengt.aresik@hemmaklarna.se
070-797 92 20

Frövigatan 12, 2tr

Rymlig och praktiskt planerad lägenhet med två bra sovrum och balkong i bästa läge med kvällsol. Helkaklat badrum stambytt 2012. Stabil och omtyckt förening med låg månadsavgift. Runt knuten finns fina skogspartier och endast en kort promenad bort ligger Älvsjöbadet. Nära till T-bana och buss till Högdalen/City.

Rumsbeskrivning

Rymlig och praktiskt planerad lägenhet med två bra sovrum och stor balkong i bästa läge med kvällsol.

HALL
Ljus hall med goda avhängningsmöjligheter i flertalet garderober.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med ekparkett, ljusa tapeter och utgång till balkong med insynsskydd i bästa läge med kvällsol. Det stora fönsterpartiet ger rummet ett härligt ljusinsläpp.

MASTER BEEDROOM
Stort sovrum med ljusa tapeter samt linoleummatta och en garderobsvägg.

SOVRUM
Sovrum med fönster mot den lugna och rogivande innergården.ljusgråa tapter och en linoeleummatta.

KÖK
Rymligt kök med väggar i vitt och laminatgolv. Vid det stora fönstret finns matplats. Gott om skåpförvaring och rikligt med bänkyta. Vitvaror i form av kyl/frys, spis och spisfläkt samt diskho och blandare i rostfritt.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och klinker i en sober ljusgrå nyans. Badrummet är utrustat med badkar, WC, tvättställ, spegel och badrumsskåp. Stambytt 2012! Litet vädringsfönster genererar ljusinsläpp.

Bostadsfakta


 
INTERIÖR
Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 77 kvm
Rumsbeskrivning Rymlig och praktiskt planerad lägenhet med två bra sovrum och stor balkong i bästa läge med kvällsol.

HALL
Ljus hall med goda avhängningsmöjligheter i flertalet garderober.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med ekparkett, ljusa tapeter och utgång till balkong med insynsskydd i bästa läge med kvällsol. Det stora fönsterpartiet ger rummet ett härligt ljusinsläpp.

MASTER BEEDROOM
Stort sovrum med ljusa tapeter samt linoleummatta och en garderobsvägg.

SOVRUM
Sovrum med fönster mot den lugna och rogivande innergården.ljusgråa tapter och en linoeleummatta.

KÖK
Rymligt kök med väggar i vitt och laminatgolv. Vid det stora fönstret finns matplats. Gott om skåpförvaring och rikligt med bänkyta. Vitvaror i form av kyl/frys, spis och spisfläkt samt diskho och blandare i rostfritt.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och klinker i en sober ljusgrå nyans. Badrummet är utrustat med badkar, WC, tvättställ, spegel och badrumsskåp. Stambytt 2012! Litet vädringsfönster genererar ljusinsläpp.

 
LÄGENHET
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi
Begärt pris: 2 150 000 kr Utgångspris
Avgift: 4 094 kr/mån inkl värme, VA, basutbud tv
Andel i föreningen: 1.7157%
Tillträde Enligt överenskommelse

 
BYGGNAD
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1958
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 9 april 2010
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

 
FÖRENING
Namn Brf Stockbrasan 2
Information Bostadsrättsföreningen Stockbrasan 2 upplåter lägenheter till boende på adresserna Frövigatan 2-24.

Föreningen har 68 lägenheter med bostadsrätt samt 13 lägenheter och 4 lokaler med hyresrätt.

Bostadsrättsföreningens ekonomiska plan registrerades hos Bolagsverket 2010-12-21.
(Se vidare www.skatteverket.se)

Fastigheten är ‘gul’ klassad av Stockholms stadsmuseum vilket innebär i ett positivt kulturhistoriskt värde samt att bebyggelsen och/eller är värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.
(Se vidare www.stadsmuseum.stockholm.se)

RENOVERINGSHISTORIK
2016 Ena byggnaden fasdrenoverades
2015 Fönsterbyte
2014 Utbyte av radiatorventiler i lägenheter och garage
Utbyte av stamregleringsventiler på tillopp och retur byts i källarstråk
2013 Takomläggning
2012 Rörstambyte
2012 Byte av elstigar
2011 Upprustning av innergård
2011 Renovering av föreningslokal
2009 Låsbyten och införande av portkoder
ca 2005 Ommålning av trapphus
ca 2000 Renovering av tvättstugor

FÖRRÅD
Finns i källaren.

TVÄTTSTUGA
Det finns två fräscha tvättstugor. Den ena på Frövigatan 10 och den andra mellan port 16-18.

KABEL-TV
Leverantör är ComHem.

BREDBAND
Leverantör är ComHem.

PARKERING
Garage och parkeringsplatser finns i föreningen. 500 kr/mån för garage och 350 kr/mån för parkeringsplatser. Separat kö.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften är f.n. 2,5% av gällande basbelopp, d.v.s. 1 138 kr som köparen betalar

PANTSÄTTNINGSAVGIFT.
pantsättningsavgiften är f.n.1% av gällande basbelopp, d.v.s. 455 kr som köparen betalar.

ÄGANDET I FÖRENINGEN
Föreningen godkänner delat ägande. Dock ej juridisk person.

ÖVRIGT
Föreningen äger ej marken, den upplåts med tomträtt.

Föreningen förvaltas av Rådrum, ekonomisk förvaltare, Jonas Ibrahim, tel. 08-34 30 13

 
ÖVRIGT
ALLMÄNT
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt . Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning, detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJAERNS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparen undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljaren förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållande som har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där ha vidare inser att förhållande kan vara avgörande för köparen köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparen okunskap om ett visst förhållande.
Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljaren försummelse. Det är således i säljaren eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

AVTALSFRIHET
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

ERBJUDANDE OM BOENDEKOSTNADSKALYL
Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna – en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Område

Hagsätra är en stadsdel söder om Stockholm som växte fram under slutet av 50-talet enligt klassisk ABC-modell.

Hälsans stig börjar i och passerar Hagsätra. Den närliggande skogen har gott om promenadvägar och är dessutom ett bra område för svampplockning. I området mellan Hagsätra IP och Älvsjöbadet finns även ett skogsparti med grusad gåslinga och informationstavlor om hur området har sett ut förr.

Kommunikation

Kommunikationerna är idealiska. Ca 5 minuter bort ligger Hagsätra Centrum där T-bana till Stockholm City tar ca 20 minuter. Busskommunikationer mot Älvsjö och Liljeholmen/Årstaberg samt Högdalen. (För närmare information se www.sl.se)

Närservice

I Hagsätra Centrum finns ett antal butiker, trevliga caféer och restauranger samt vårdcentral, apotek och bibliotek. Mataffärer som MATDAX samt ICA.

Övrigt

Övrigt

Området har två skolor, dels Hagsätraskolan (åk 1-9) och dels Ormkärrsskolan (åk 1-6). Närmaste förskola är Triangeln som ligger ett stenkast från lägenheten.

Hagsätra idrottsplats erbjuder konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I området finns även ett gym (Actic). Älvsjöbadet (bassängbad i tre bassänger utomhus) har öppet sommartid.