SNART SÅ...

Hallunda

Rågvägen 15, bv

Lägenhet
Pris: 1 800 000 kr
Månadsavgift: 3 552 kr
Storlek: 58,5 kvm
Antal rum: 2
Hiss finns

Mäklare

Bengt Aresik
bengt.aresik@hemmaklarna.se
070-797 92 20

Rågvägen 15, bv

Unik möjlighet att hitta charmiga lägenheten med radhuskänsla. Från vardagsrummet når du till en stor inglasad uteplats och även utgång till en liten gräsplätt. Genomgående fina ytskikt. Nära till skolor, förskolor, Hallunda C, T-bana och buss. Varmt välkommen på visning.

Rumsbeskrivning

Unik möjlighet att hitta charmiga lägenheten med radhuskänsla. Från vardagsrummet når du till en stor inglasad uteplats och även utgång till en liten gräsplätt. Genomgående fina ytskikt. Varmt välkommen.

HALL
Öppen hall med avhäningsmöjligheter och direkt tillgång till lägenhetens kök.

SOVRUM 1 /MASTER BEDROOM
Härligt ljust sovrum och gott förvaring och ljusa väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med utgång till uteplats under tak.

KÖK
Renoverat kök (-17) med matplats och vitvaror i borstat stål, Inbyggnadsugn. Induktionshäll.

BADRUM
Helkaklat badrum med badkar och klinkergolv. WC, tvättställ, kommod. Tvättmaskin.

Bostadsfakta


 
INTERIÖR
Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 58,5 kvm
Rumsbeskrivning Unik möjlighet att hitta charmiga lägenheten med radhuskänsla. Från vardagsrummet når du till en stor inglasad uteplats och även utgång till en liten gräsplätt. Genomgående fina ytskikt. Varmt välkommen.

HALL
Öppen hall med avhäningsmöjligheter och direkt tillgång till lägenhetens kök.

SOVRUM 1 /MASTER BEDROOM
Härligt ljust sovrum och gott förvaring och ljusa väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med utgång till uteplats under tak.

KÖK
Renoverat kök (-17) med matplats och vitvaror i borstat stål, Inbyggnadsugn. Induktionshäll.

BADRUM
Helkaklat badrum med badkar och klinkergolv. WC, tvättställ, kommod. Tvättmaskin.

 
LÄGENHET
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning bv av 7, hiss finns
Ekonomi
Begärt pris: 1 800 000 kr Utgångspris
Avgift: 3 552 kr/mån kr/mån inkl värme, bredband & kabel-TV (basutbud)
Andel av årsavgift: 0,20046 %
Tillträde Enligt överenskommelse

 
BYGGNAD
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1971
Energideklaration
Utfärdad den 26 maj 2010
Energiprestanda: 150 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Komet 1

 
FÖRENING
Namn HSB.s Brf Hallunda i Norsborg
Information Brf Hallunda har adresserna Rågvägen och Vetevägen i Hallunda. Föreningens fastighet uppfördes år 1971-1972 och omfattas av 8 hus med totalt 382 lägenheter.

Varje hus har 7 våningar och närhet till Hallunda Centrum samt kollektivtrafiken – båda är på ca 2 min promenadavstånd, från alla husen.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har tvättstugor på både Rågvägen och Vetevägen
För att kunna använda tvättstugan så lägger du deposition via avgiften, sköts av HSB kontoret på Kornvägen 18.
En grovtvättmaskin finns i föreningen – på Vetevägen.

BASTU
Finns på Rågvägen 2, BV
Avgift 300 kr/år

FÖRENINGSLOKAL
Finns på Rågvägen 2, BV

PARKERING
I föreningen finns 234 parkeringsplatser och 93 garageplatser. Det är separat kö.
P-plats utan el 135kr/mån
P-plats med el 225 kr/mån
Garage 387 kr/mån

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Föreningen tar ute en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp dvs. 1.138 kr som betalas av köparen.

PANTNINGSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ute en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp dvs. 455 kr/ som betalas av köparen.

ÄGANDE I FÖRENINGEN
Föreningen godkänner delat ägande. Dock ej juridiskt person

ÖVRIGT
Föreningen äger ej marken, den upplåts med tomträtt.

Bostadsrättstillägg till hemförsäkringen ingår i förenings avgift.

Obligatoriskt medlemskap i HSB Södertörn. Köpare ska ansöka om medlemskap i HSB Södertorn. Ensam ägare betalar 500 kr som andel + första årsavgift 300 kr. Två ägare betalar (2x500kr sam 1x300kr) som första årsavgift

HEMSIDA
www.hsb.se/sodertorn/brf/hallunda/om-foreningen

 
ÖVRIGT
ALLMÄNT
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt . Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning, detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJAERNS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparen undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säjaren förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållande som har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbiset. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där ha vidare inser att förhållande kan vara avgörande för köparen köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparen okunskap om ett visst förhållande.
Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljaren försummelse. Det är således i säljaren eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

AVTALSFRIHET
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

ERBJUDANDE OM BOENDEKOSTNADSKALYL
Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna – en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Område

Området är lugnt och omgivningen bjuder på kulturella och naturupplevelser med kulturstigar och badvikar vid Mälaren.

Hallunda är ett samhälle i den nordligaste delen av Botkyrka kommun i södra Stockholms län, till stor del bestående av höghusområden, belägna i nära anslutning till motorvägen E4/E20.

Namnet Hallunda kommer från Hallunda gård från 1700-talet. Gården är belägen väster om Slagstas småhusområde nära Mälaren. Intill gården finns ett stort gravfält från järnåldern.
Hallunda nämns första gången i skriftligt källmaterial år 1442 då ortnamnet stavades Halunde.

Kommunikation

Med ca 8 minuters promenad når du Hallunda centrum och kollektivtrafiken med bussar och T-bana Hallunda. Avståndet till Stockholms city är c:a 35 minuters resa med tunnelbana. Se även www.sl.se. Med bil tar det ca 20 minuter via E4:an till Stockholms City.

Närservice

På nära gångavstånd finns Hallunda Centrum, med T- Bana, mataffärer, gym. Idrottsplan Brunna IP/Maxihallen samt Botkyrkahallen och Botkyrka rackethall ligger på nära avstånd.

Övrigt

Övrigt

Skolor
Gymnasieskola S:t Botvids gymnasium på avstånd om ca 500 meter. Grundskola Brunnaskolan och Borgskolan samt Edessaskolan inom 800 meter. 3 st Förskolor finns på nära gångavstånd. Violen i samma kvarter, Skogsgläntan i Hallunda 500 m, Förskola Örtagården 600 m, Prästkragen 700 m.