TILL SALU

Centrala Huddinge

Kansligränd 2

Lägenhet
Pris: 2 050 000 kr
Månadsavgift: 2 736 kr
Storlek: 46 kvm
Antal rum: 2
Hiss finns

Välkommen på visning

Gör en intresseanmälan & kontakta mäklaren inför visningen här.

söndag 18 feb 2018 14:30 – 15:00+ Lägg till i kalender

2018-02-18 14:30
2018-02-18 15:00
Europe/Stockholm
Visning Kansligränd 2
Visning på Kansligränd 2
Centrala Huddinge
Hemmäklarna

Mäklare

Bengt Aresik
bengt.aresik@hemmaklarna.se
070-797 92 20

Kansligränd 2

En välplanerad och fräsch 2:a med öppen planlösning med centralt läge och ingång från återvändsgata i ett nytt funktionellt planerat område. Lägenheten är genomgående ljus. Ljusinsläpp från 2 väderstreck. Möjlighet till snabbt tillträdde. Nära till allmänna kommunikationer och gångavstånd till Huddinge centrum.

Rumsbeskrivning

Fint planerad lägenhet om 2 ROK om 46 kvm från 2016/2017 i närheten av Kvarnbergsplan. Sovrum med möjlighet till dubbelsäng, gott om garderober i hall och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ljust duschrum med tvättmaskin. Bra läge med närhet till Huddinge simhall där också gym finns, vid Kvarnbergsplan finns mataffär. På gångavstånd når man Huddinge Centrum och pendeltåg.

ENTRÈ direkt från gatan till hall där det finns gott om förvaring samt av hängning med garderober i massor.

I SOVRUM så finns det litet vädringsfönster och ett normalfönster mot gatan. Parkett och ljusmålade väggar.

Helkaklat BADRUM med duschhörna. Klinkergolv. WC, tvättställ, spegelskåp och tvättmaskin.

I VARDAGSRUMMET finns plats för matbord samt soffmys och härligt ljusinsläpp från 2 fönster som vetter mot lugn innergård. Ekparkett.

KÖKET har ljusa ytor och bra förvaring. Ljusa luckor. Keramik häll, ugn, spisfläkt, inbyggd mikro och kyl/frys. Ekparkett.

Bostadsfakta


 
INTERIÖR
Antal rum 2 rum + Kök
Boarea + Biarea 46 kvm +  kvm
Rumsbeskrivning Fint planerad lägenhet om 2 ROK om 46 kvm från 2016/2017 i närheten av Kvarnbergsplan. Sovrum med möjlighet till dubbelsäng, gott om garderober i hall och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ljust duschrum med tvättmaskin. Bra läge med närhet till Huddinge simhall där också gym finns, vid Kvarnbergsplan finns mataffär. På gångavstånd når man Huddinge Centrum och pendeltåg.

ENTRÈ direkt från gatan till hall där det finns gott om förvaring samt av hängning med garderober i massor.

I SOVRUM så finns det litet vädringsfönster och ett normalfönster mot gatan. Parkett och ljusmålade väggar.

Helkaklat BADRUM med duschhörna. Klinkergolv. WC, tvättställ, spegelskåp och tvättmaskin.

I VARDAGSRUMMET finns plats för matbord samt soffmys och härligt ljusinsläpp från 2 fönster som vetter mot lugn innergård. Ekparkett.

KÖKET har ljusa ytor och bra förvaring. Ljusa luckor. Keramik häll, ugn, spisfläkt, inbyggd mikro och kyl/frys. Ekparkett.

 
LÄGENHET
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 1 av 5, hiss finns
Ekonomi
Begärt pris: 2 050 000 kr Utgångspris
Avgift: 2 736 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 0.5102%
Andel av årsavgift: 0,5607 %
Driftskostnad 1 827 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 1 404 kr  
VA: 423 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar: öreningen tillämpar individuell mätning av el och varmvatten så denna kostnad kommer på första avin varje kvartal.

öreningen tillämpar individuell mätning av el och varmvatten så denna kostnad kommer på första avin varje kvartal.
Föreningen tillämpar individuell mätning av el och varmvatten så denna kostnad kommer på första avin varje kvartal.

Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt Förråd finns i gårdshus eller på vind. Cykelställ med takskydd finns att tillgå.

 
BYGGNAD
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2016
Uppvärmning Olja
Energideklaration
Krävs ej för denna byggnadstyp
Fastighetsbet. 2Hus5

 
FÖRENING
Namn Brf Sågbäcken
Information Bostadsföreningen består av 3 st. 5-våningshus och 1 st. 10-våningshus med 171 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal med bostadsrätt. Bostäderna är fördelade i 5 st. huskroppar som binds samman med entrébalkonger/loftgångar

Husen är svanen märkta. Det viktigaste egenskaperna i ett Svanen märkt hus är att de är energisnåla och har låg miljöpåverkan. De innehåller så lite miljö och hälsoskadliga ämnen som möjligt. Svanen märkningen ger också en genomtänkt drift- och underhållsplan.

 
ÖVRIGT
ALLMÄNT
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt . Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar sk öppen budgivning, detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.

SÄLJAERNS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparen undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säjaren förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållande som har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbiset. Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där ha vidare inser att förhållande kan vara avgörande för köparen köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparen okunskap om ett visst förhållande.
Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljaren försummelse. Det är således i säljaren eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och i normalfallet inte åberopas av köparen.

SÄLJARENS UTFÄSTELE
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden bettraktas inte som utfästelser.

AVTALSFRIHET
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

ERBJUDANDE OM BOENDEKOSTNADSKALYL
Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna – en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Område

Nybyggda lägenheter 2016 med inflyttning 2016-2017. Här är nästa allt runt hörnet. ICA Kvantum. 2 skolar på kort promenadavstånd, Bad och idrottshallen bara tvärs över gatan samt inte så längt bort kanske Huddinges bästa Pizza om man giller det förstås.I Rådsparken finns Huddinges egna mini Zoo med djur och åsnor.

Kommunikation

Inom promenadavstånd finner man Huddinge pendeltåg som tar dig till Stockholm C (restid ca 16 min) och Södertälje (restid ca 30 min). Pendeltågsstationen ligger i direkt anslutning till centrum. Bussar i närheten tar dig till såväl Kungens kurva, Huddinge C, Stuvsta C som Skärholmens C, Fruängen, Högdalen och Farsta. Nattbuss 791 trafikerar sträckan Stockholms Central – Södertälje med stopp i Huddinge Centrum samt i motsatt riktning under hela natten.

Närservice

Huddinge centrum har flertalet matbutiker (Hemköp, COOP) och klädbutiker (H & M, Lindex, Kapp-Ahl) och det mesta inom service, samt butiker med specialsortiment t.ex. ostbutik. Med sin småstadskaraktär här hittar du alltså det mesta bland diverse butiker. Här ges människorna företräde framför bilarna och du finner att arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor med snirkliga gator och öppna ytor.

SKOLOR OCH FÖRSKOLOR
För barnfamiljer finns flertalet skolor i närheten som Källbrinkskolan, Stenmoskolan, Vistaskolan, Tomtbergaskolan, Kvarnbergsskolan samt Huddingegymnasium, Sjödalsgymnasiet och Sågbäcksgymnasiet. För de mindre barnen finns även flertalet dagis i närheten som Apelsinen, Fullersta och Örtagårdens Förskola

Till Huddinge Karolinska Universitetssjukhuset och Södertörns Högskola kan man cykla på 15 min eller ta någon av bussarna som går förbi Huddinge C.

NATUR OCH FRITID
Huddinge har ett antal olika fritidsanläggningar (Huddingehallen, Björkängshallen).
I den trevliga Rådsparken finns en djurklubb med åsnor, getter, får, kaniner, ankor, höns och en katt. Är man mer intresserad av bollsporter så finns en konstgräsplan för innebandy, fotboll, basket och handboll. Och är inget av ovanstående lockande så finns lekplats med gungor, studsmatta och klätternät. Är du kaffesugen så finns det ett kafé i parken. I Sjödalsparken ordnas varje vår Valborgsfirande och sommartid jazzfestival och andra trevliga event.

Övrigt

Parkering

I anslutning till husen finns parkeringsplatser. Hyresavtal för parkeringsplatser tecknas separat direkt med bostadsrättsföreningen.

I anslutning till Huddinge centrum finns en infartsparkering som idag är helt gratis. Det finns även parkering i Huddinge centrum men då med P-skiva och max 3 timmars parkering.

Övrigt

Förråd finns i gårdshus eller på vind. Cykelställ med takskydd finns att tillgå.