TILL SALU

Högdalen

Trollesundsvägen 147, 2tr

Lägenhet
Pris: 2 150 000 kr
Månadsavgift: 2 965 kr
Storlek: 61 kvm
Antal rum: 2

Mäklare

Bengt Aresik
bengt.aresik@hemmaklarna.se
070-797 92 20

Trollesundsvägen 147, 2tr

Välkommen till en klassisk 2:a i en av Högdalens mest omtyckta föreningar. Välplanerad bostad med stort vardagsrum med ekparkett och utgång till stor fin balkong. Stambytt badrum med kakel, klinker och värmegolv. Rymligt sovrum. Ljust kök och avskild matplats med öppning mot vardagsrummet. Nära till Högdalen C med T-bana/bussar och butiker.

Rumsbeskrivning

En välplanerad 2:a i en av Högdalens mest omtyckta föreningar. Rymligt vardagsrum med ekparkett och utgång till stor balkong. Rymligt sovrum. Ljust kök och avskild matplats.Stambytt badrum med kakel, klinkergolv med värme.

I denna pärla så möts vi av en öppen möblerbar HALL med goda avhängningsmöjligeter, rejäl klädkammare samt 2 garderober. Plastmatta och ljusa väggar. .

I lägenhetens VARDAGSRUM som i sin förlängning har en stor härlig balkong i sydöst med plats för cafébord där du kan avnjuta kaffet varma sommardagar mot insynsskyddad skogsdunge. Ekparkett och ljus tapet.

I Lägenhetens SOVRUM som har fönster mot gården är ytskikten ljusa med vävtapet, plastmatta på golv.

Helkaklat BADRUM med badkar. Klinkers med golvvärme och vitt kakel på väggarna. WC, handfat, kommod, spegelskåp och tvättmaskin.

MATPLATSEN som ligger mellan köket och vardagsrummet, har gott om plats för dina gäster, öppet in mot vardagsrummet för att släppa in ljuset, skjutdörrar in mot köket. Plastmatta och tapet.

KÖKET har vita skåpluckor, kaklat ovanför diskho. Separat kyl och frys, spishäll, fönster mot gården. Ljusa väggar.

Bostadsfakta


 
INTERIÖR
Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 61 kvm
Rumsbeskrivning En välplanerad 2:a i en av Högdalens mest omtyckta föreningar. Rymligt vardagsrum med ekparkett och utgång till stor balkong. Rymligt sovrum. Ljust kök och avskild matplats.Stambytt badrum med kakel, klinkergolv med värme.

I denna pärla så möts vi av en öppen möblerbar HALL med goda avhängningsmöjligeter, rejäl klädkammare samt 2 garderober. Plastmatta och ljusa väggar. .

I lägenhetens VARDAGSRUM som i sin förlängning har en stor härlig balkong i sydöst med plats för cafébord där du kan avnjuta kaffet varma sommardagar mot insynsskyddad skogsdunge. Ekparkett och ljus tapet.

I Lägenhetens SOVRUM som har fönster mot gården är ytskikten ljusa med vävtapet, plastmatta på golv.

Helkaklat BADRUM med badkar. Klinkers med golvvärme och vitt kakel på väggarna. WC, handfat, kommod, spegelskåp och tvättmaskin.

MATPLATSEN som ligger mellan köket och vardagsrummet, har gott om plats för dina gäster, öppet in mot vardagsrummet för att släppa in ljuset, skjutdörrar in mot köket. Plastmatta och tapet.

KÖKET har vita skåpluckor, kaklat ovanför diskho. Separat kyl och frys, spishäll, fönster mot gården. Ljusa väggar.

 
LÄGENHET
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi
Begärt pris: 2 150 000 kr Utgångspris
Avgift: 2 965 kr/mån inkl värme, VA, bredband
Andel i föreningen: 0.14406%
Andel av årsavgift: 0,14406 %
Reparationsfond fn. 61 kr

 
BYGGNAD
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 27 januari 2010
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

 
FÖRENING
Namn HSB Brf Högdalen
Information Föreningen är en mycket omtyckt och välskött förening och består av 13 fastigheter som byggdes under åren 1954-1956 och har för närvarande 740 lägenheter, 59 hyreslokaler och 20 förråd, Det finns även en stor föreningslokal som tar 75 personer för festliga tillfällen.

FÖRRÅD
Till lägenheten tillhör ett förråd om ca 2-3 kvm samt en matkällare om ca 1 kvm.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har sju stora fräscha tvättstugor, samtliga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Dessa är belägna på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 samt Trollesundsvägen 108, 157 och 179. Bokningslistor finns vid respektive tvättstuga.
Grovtvättstuga finns på Trollesundsvägen 108. Bokning av denna sker på maskinistexpeditionen.

CYKELFÖRRÅD & BARNVAGNSUTRYMME
Det finns flertalet cykel- och barnvagnsrum belägna inom föreningens fastighetsområde.

HOBBYUTRYMMEN
Ett hobbyrum är beläget på Harpsundsvägen 93 och kan användas för att slipa, snickra, lacka, måla, pyssla och andra gör-det-själv-jobb som inte kan göras i den egna lägenheten. Här finns även ett fotolabb.

GYM
Föreningens gym finns på Harpsundsvägen 93 och är utrustat för allsidig styrketräning. Medlemskap i motionsklubben krävs för tillgånget till gymmet. 350 kr/år.

BASTU
I närheten av gymmet finns även föreningens bastu.

FESTLOKAL
Föreningslokalen ligger på Harpsundsvägen 85 och kan användas för föreningens gemensamma möten m.m. Den kan även bokas av enskilda medlemmar som önskar arrangera kurser, fester, möten eller andra sammankomster. I lokalen som får användas fram till kl. 22 finns även ett minikök. Lokalen bokas på vicevärdsexpeditionen.

KABEL-TV
Kabel-tv finns via Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.
(För information om aktuella priser och utbud vänligen se www.comhem.se)

BREDBAND
Leverantör Bredbandsbolaget eller Com Hem

PARKERING
Det finns 215 bilplatser utomhus med värmeuttag samt ett par utan el och 82 garageplatser. Bilplats med el 200 kr/mån och bilplats utan el 125 kr/mån. Garage mellan 400-700 kr/mån beroende på garareplatsen storlek. Separat kö

RENOVERINGSHISTORIK
2015 Fönsterrenovering in- och utvändigt
2004 Takomläggning
1998 Stambyte av el- och VA stammar
1996-98 Putsning av husfasader och balkongerna gjordes om.

ÖVERLÅTELSE- COH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp (betalas av säljaren) samt pantförskrivningsavgift motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp (betalas av köparen).

GEMMENSAMT ELABONNEMANG
Föreningen nyttjar sedan 2011 sk. gemensamhetsel för samtliga lägenheter och lokaler. Varje lägenhet och lokal har en individuell mätare för avläsning och debitering sker efter förbrukning på nästkommande månadsavier. Elleverantör är Luleå Energi. Sedan 1 april 2011 debiteras 1,30 kr/kWh. I avgiften ingår samtliga kostnader såsom el, nätkostnader, moms, skatter och administration.

ÄGANDE I FÖRENINGEN
Föreningen godkänner delat ägande. Dock ej juridisk person

ÖVRIGT
För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Årsavgifterna kommer att höjas med 1% från 1 januari 2018

Bostadsrättstillägg till hemförsäkringen ingår i föreningens avgift så varje enskild boende medlem behöver inte skaffa det om man inte vill.

Föreningen äger ej marken, den upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden kommer inte att höjas då samma pris ligger fast fram till och med år 2024.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/stockholm/brf/hogdalen

Område

Högdalen växte fram under 50-talet och präglas av hög tillgänglighet och småstadscharm. Stadsdelen gränsar till Bandhagen, Örby, Rågsved, Fagersjö och Gubbängen. Högdalens signum är den tupp som pryder både ”Tupphuset” och idrottslaget Högdalen AIS klubbmärke. Inspirationen kommer från Vantörs kyrka vars tupp fått pris som en av Sveriges vackraste. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. Högdalen är en stadsdel i stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör i Söderort inom Stockholms kommun.

Kommunikation

Nära till tunnelbanan med restid in till T-Centralen på ca 19 min. Dessutom trafikerar flertalet busslinjer här till bl.a. Farsta, Älvsjö, Huddinge och Huddinge sjukhus, Liljeholmen, Norsborg och Skarpnäck. Bussresa till Älvsjö där anslutning till pendeltåg finns tar knappt 10 min i rusningstid. Bussresan till populära Farsta centrum tar ca 15 min.
(För närmare information se www.sl.se)

Närservice

I Högdalens Centrum finns ett stort utbud av närservice i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen.
Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min.

SKOLOR & FÖRSKOLOR
I Högdalen finns ett flertal kommunala förskolor. Närmaste grundskolor är Bäckahagens skola (F-åk 9) och Bandhagens skola (F-åk 6).
För mer information se: www.stockholm.se

För de mindre barnen finns Bandängens parklek som erbjuder smådjur att klappa och plaskdamm i denna uppfriskande oas med roliga lekytor, basket- och fotbollsplan.

Övrigt

Övrigt

NATUR & FRITID
Högdalen erbjuder trevliga strövområden och motionsspår. Närmaste grönområde är den s.k. Högdalstoppen med en vidsträckt utsikt över Södra Stockholm. I anslutning härtill finns ett elbelyst motionsspår. 2 km från centrum vid Fagersjö ligger den vackra sjön Magelungen med utbyggda strandpromenader och cykelleder mot Farsta strand och Farstanäset. Något längre bort i riktning mot Farsta finns det vidsträckta Ågesta friluftsområde med bl.a. golfbanor, skid- och motionsspår som gränsar mot Magelungen och den fågelrika Ågestasjön och som nås via Ågestabron.
I Högdalens Centrum ligger simhall med gym och bowlinghall samt Fitness 24Seven. Här finns även norra Europas största Skatepark.
Högdalen angränsar även till Snösätra med Stockholms stads största våtmark och ett rikt fågelliv. För trädgårdsintresserade ligger koloni- och fritidsträdgårdsföreningarna Snösätra Södra respektive Norra ca. 5 minuters promenad bort. Fortsätter man vidare ytterligare 5 minuter finner man sjön Magelungen med bad-, fiske och grillmöjligheter.