TILL SALU

Högdalen

Sjösavägen 11, 3 tr

Lägenhet
Pris: 1 975 000 kr
Högsta bud: 2 050 000 kr, se detaljerat..

Bud Budgivare Tidpunkt
2 050 000:- 4 2018-09-24 15:47
2 000 000:- 2 2018-09-19 13:03
1 950 000:- 1 2018-09-19 11:57
1 925 000:- 2 2018-09-18 14:32
1 875 000:- 1 2018-09-10 12:42
* = Annullerat bud

Månadsavgift: 3 260 kr
Storlek: 56 kvm
Antal rum: 2

Välkommen på visning

Gör en intresseanmälan & kontakta mäklaren inför visningen här.

söndag 30 sep 2018 00:00 – 00:00+ Lägg till i kalender

2018-09-30 00:00
2018-10-01 00:00
Europe/Stockholm
Visning Sjösavägen 11, 3 tr
Visning på Sjösavägen 11, 3 tr
Högdalen
Hemmäklarna

Mäklare

Bengt Aresik
bengt.aresik@hemmaklarna.se
070-797 92 20

Sjösavägen 11, 3 tr

Välkommen till en stor 2:a i högt läge vid återvändsgata. Ljust vardagsrum med fransk balkong i härligt söderläge. Stambytt. Stort sovrum med laminatgolv. Fräscht kök med kyl och frys och matplats. Promenadavstånd till Högdalens C med T-bana/bussar.

Rumsbeskrivning

Välkommen till en stor 2:a med ”extrarum” i högt läge vid lugn återvändsgata.

Ljus HALL med klinkergolv och vita väggar, gott om förvaring.

Stort VARDAGSRUM med parkettgolv. Spotlights i taket. .Fönster som ger rummet ljus och rymd. Fransk balkong i högt söderläge.

Ljust SOVRUM med laminatgolv och stort ljusinsläpp i insynsskyddat läge.

EXTRARUM idag avdelat från vardagsrummet används som barnkammare. (detta går att återställa till en till av vardagsrummet)

KÖK med vita skåpsluckor och lådor. Utmärkt matplats, plastmatta på golv. Köket är utrustat med kyl och frys, Gasspis spisfläkt. Föreningen planerar för att att stänga ner gasen och installalera tre-fas i köket.

Helkaklat vitt BADRUM med badkar. Fräscha ytor och härligt ljusinsläpp.

Bostadsfakta


 
INTERIÖR
Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 56 kvm
Rumsbeskrivning Välkommen till en stor 2:a med ”extrarum” i högt läge vid lugn återvändsgata.

Ljus HALL med klinkergolv och vita väggar, gott om förvaring.

Stort VARDAGSRUM med parkettgolv. Spotlights i taket. .Fönster som ger rummet ljus och rymd. Fransk balkong i högt söderläge.

Ljust SOVRUM med laminatgolv och stort ljusinsläpp i insynsskyddat läge.

EXTRARUM idag avdelat från vardagsrummet används som barnkammare. (detta går att återställa till en till av vardagsrummet)

KÖK med vita skåpsluckor och lådor. Utmärkt matplats, plastmatta på golv. Köket är utrustat med kyl och frys, Gasspis spisfläkt. Föreningen planerar för att att stänga ner gasen och installalera tre-fas i köket.

Helkaklat vitt BADRUM med badkar. Fräscha ytor och härligt ljusinsläpp.

 
LÄGENHET
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi
Begärt pris: 1 975 000 kr Budstart
Avgift: 3 260 kr/mån inkl värme, VA, bredband
Andel i föreningen: 2.3135%
Driftskostnad 3 352 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 1 600 kr  
Försäkring: 1 752 kr
Tillträde Enligt överenskommelse

 
BYGGNAD
Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1953
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 17 december 2008
Energiprestanda: 147 kWh/m² (Atemp) och år

 
FÖRENING
Namn Brf Sjösavägen 11-19
Information Föreningen består av 44 lägenheter och 3 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 2013.

FÖRRÅD
Finns i källaren

CYKEL- OCH BARNVAGNSRUM
Finns i källaren

TVÄTTSTUGA
Finns i källaren

KABEL-TV
Leverantör ComHem

BREDBAND
Leverantör ComHem

PARKERING
Föreningen har 12 p-platser, 350:- mån separat kö. Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften är f.n. 2,5% av gällande basbelopp, d.v.s. 1 108 kr och pantsättningsavgiften är f.n. 1% av gällande basbelopp, d.v.s. 443 kr .

ÄGANDET I FÖRENINGEN
Föreningen godkänner delat ägande. Dock ej juridisk person.
Föreningen äger ej marken, den upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Ekonomisk förvaltning Hefab 08 6028100

RENOVERINGSHISTORIK
2015 Vinden tilläggsisolerat
Nya fönster och balkongdörrar
Nya entrédörrar
2013 Tak och fasad renoverades
2005 Stambytt

 
ÖVRIGT
INFORMATION
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi area om denna är väsentlig för köparen.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

ÖPPEN BUDGIVNING
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
Alla bud publiceras löpande på internet, men undantagsvis kan säljaren komma att välja att inte publicera bud på internet. Bud lämnas direkt till mäklaren.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationen för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning eller vid nyproduktion den ekonomiska planen.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Område

Högdalen växte fram under 50-talet och präglas av hög tillgänglighet och småstadscharm. Stadsdelen gränsar till Bandhagen, Örby, Rågsved, Fagersjö och Gubbängen. Högdalens signum är den tupp som pryder både ”Tupphuset” och idrottslaget Högdalen AIS klubbmärke. Inspirationen kommer från Vantörs kyrka vars tupp fått pris som en av Sveriges vackraste. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem. Högdalen är en stadsdel i stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör i Söderort inom Stockholms kommun.

Kommunikation

Nära till tunnelbanan med restid in till T-Centralen på ca 19 min. Dessutom trafikerar flertalet busslinjer här till bl.a. Farsta, Älvsjö, Huddinge och Huddinge sjukhus, Liljeholmen, Norsborg och Skarpnäck. Bussresa till Älvsjö där anslutning till pendeltåg finns tar knappt 10 min i rusningstid. Bussresan till populära Farsta centrum tar ca 15 min.
(För närmare information se www.sl.se)

Närservice

I Högdalens Centrum finns ett stort utbud av närservice i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen.
Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min.

SKOLOR & FÖRSKOLOR
I Högdalen finns ett flertal kommunala förskolor. Närmaste grundskolor är Bäckahagens skola (F-åk 9) och Bandhagens skola (F-åk 6).
För mer information se: www.stockholm.se

För de mindre barnen finns Bandängens parklek som erbjuder smådjur att klappa och plaskdamm i denna uppfriskande oas med roliga lekytor, basket- och fotbollsplan.

Övrigt

Parkering

Mot Rangstaplan finns ett stort antal parkeringsplatser.

Övrigt

SPORT & FRITID
Högdalen erbjuder trevliga strövområden och motionsspår. Närmaste grönområde är den s.k. Högdalstoppen med en vidsträckt utsikt över Södra Stockholm. I anslutning härtill finns ett elbelyst motionsspår. 2 km från centrum vid Fagersjö ligger den vackra sjön Magelungen med utbyggda strandpromenader och cykelleder mot Farsta strand och Farstanäset. Något längre bort i riktning mot Farsta finns det vidsträckta Ågesta friluftsområde med bl.a. golfbanor, skid- och motionsspår som gränsar mot Magelungen och den fågelrika Ågestasjön och som nås via Ågestabron.
I Högdalens Centrum ligger simhall med gym och bowlinghall samt Fitness 24Seven. Här finns även norra Europas största Skatepark.
Högdalen angränsar även till Snösätra med Stockholms stads största våtmark och ett rikt fågelliv. För trädgårdsintresserade ligger koloni- och fritidsträdgårdsföreningarna Snösätra Södra respektive Norra ca. 5 minuters promenad bort. Fortsätter man vidare ytterligare 5 minuter finner man sjön Magelungen med bad-, fiske och grillmöjligheter.